Publikációk a témában

Konferenciaelőadások

  • Erdélyi É.: What can we see and do as a restaurant manager if we put on the glasses of sustainability? Logisztika – Informatika – Menedzsment (LIM 2019) nemzetközi tudományos konferencia, Zalaegerszeg, 2019. december 5-6.
  • Erdélyi É., Lovasné Avató J., Jakuschné Kocsis T. (2018): Green catering, In: Pintér, Gábor; Zsiborács, Henrik; Csányi, Szilvia (szerk.) Arccal vagy háttal a jövőnek? LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, p. 74
  • Erdélyi É., Szekeres D.: Egészség- és környezetvédelem új lehetőségei az élelmiszeriparban, A MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottság Gazdasági Jogi Munkacsoportja és a Europe Direct Szeged közös rendezvénye, Az alapjogvédelem nemzeti, nemzetközi és jogösszehasonlító aspektusai, Szeged, 2013. május 9.
  • Erdélyi É., Boksai D., Szenteleki K., Hufnagel L.: The Role of Biomass in Mitigation of Global Warming, In: Section 5 of the Conference “Technology and Management to Increase the Efficiency in Sustainable Agricultural Systems”: CIGR Proceedings. Konferencia helye, ideje: Rosario, Argentína, 2009.
  • Erdélyi É., Jakuschné Kocsis T., Lovasné Avató J.: Az élelmiszeripari termékek környezeti hatásai és számszerűsítésük nehézségei. Climatters 2018 / Klíma ügye(in)k 2018: Környezet – szűkösség – fenntartható megoldások. Budapest, 2018. május 24. p. 1.
  • Erdélyi É., Jakuschné Kocsis T., Lovasné Avató J.: Sok kicsi sokra megy – Táplálkozással is a klímavédelemért? p. 26 Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése, Mezőkövesd, 2018. október 4-6.
  • Erdélyi É., Karakasné Morvay K. (2019): Az élelmiszerhulladék alakulásának elemzése egy szállodacsoport példáján keresztül, In: „Multidiszciplinaritás a turizmusban”: X. Nemzetközi Turizmus Konferencia: Absztrakt füzet, p. 18.
  • Erdélyi É., Lovasné Avató J., Jakuschné Kocsis T.: Green cate-ring, Arccal vagy háttal a jövőnek?: LX. Georgikon Napok, Keszthely, 2018. október 4-5. p. 74
  • Erdélyi É.: Food wastage – problem, and some solutions, 22th International Eco-conference® 10th Eco-Conference on Safe food, Novi Sad, 2018. szeptember 26-28.
  • Erdélyi É.: A társadalmi felelősségvállalás új szempontjai az élelmiszeriparban, BGF KVIK Közgazdasági és Társadalomtudományi Szimpózium, Multidiszciplináris kihívások Sokszínű válaszok #2. 2013. április 15.
  • Fekete-Frojimovics Zs., Debreceni J.: Környezetbarát címkék ismerete és értékelése turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatók körében, Multidiszciplinaritás a Turizmusban X. Nemzetközi Turizmus Konferencia, Győr, 2019. november 15.
  • Karakasné Morvay K.: Az élelmiszerpazarlás jelentősége és minimalizálási lehetőségei a szállodaiparban. Előadás, 2017. 12. 08. Elhangzott: Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században. Tudományos konferencia, Szegedi Tudományegyetem, Szeged
  • Karakasné Morvay K.: 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Heraklion, Crete, 2019. 06. 26-29. Poszter: Food waste management in luxury hotels – best practices
  • Karakasné Morvay K.: Food waste management in luxury hotels – best practices; 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Heraklion, Kréta, 26-29. June, 2019.
  • Karakasné Morvay K., Erdélyi É. (2019): Az élelmiszer, mint veszélyes hulladék, In: Marton, Zsuzsanna; Németh, Kornél; Pelesz, Pelbárt; Péter, Erzsébet (szerk.) IV. TURIZMUS ÉS BIZTONSÁG NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA ABSZTRAKT KÖTETE, Nagykanizsa, Magyarország: Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz, p. 32.
  • Karakasné Morvay K., Barcsay V.: How luxury meets sustainability. Turizmus és Biztonság konferencia, Nagykanizsa, 2018. december 1.
  • Lovasné Avató J., Hóka Á.: Smart catering – poszter, XIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia, Debrecen, 2019. április 17.
  • Lovasné Avató J.: Step by step with the carbon footprint: how important sustainability is in catering? (International Conference on Sustainable Economy and Agriculture Kaposvár University Kaposvár 14/11/2019 pp.117)
  • Lugasi A.: Fenntartható vendéglátás – gasztroforradalom és/vagy karbonlábnyom-csökkentés. Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése, Mezőkövesd, 2018. október 4-6.
  • Lugasi A.: Fenntartható vendéglátás. Gasztroforradalom és/vagy karbonlábnyom-csökkentés? „Egészségtudatos jövő – fenntarthatóság a táplálkozásban” TÉT Platform Egyesület és a BGE Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ rendezvénye, Budapest, 2018. november 8.
  • Lugasi A.: Fenntartható vendéglátás. XXIII. Primer Prevenciós Fórum, Budapest, 2017. május 18.
  • Lugasi A.: Fenntarthatóság a vendéglátásban. Ne csak a mának, a holnapnak is főzzünk! ,,Felelős turizmus” Nemzetközi Tudományos Konferencia, Szent István Egyetem, GAEK, Békéscsaba, 2016. november 29 – december 1.
  • Lugasi A.: Ne csak a mának, a holnapnak is főzzünk! Fenntarthatóság a vendéglátásban. „Egészséges természet + egészséges élelmiszer = egészséges ember (biodiverzitás, élelmiszerlánc-biztonság, népegészségügy)” Jubileumi Konferencia, Budapest, 2015. november 20.
  • Lugasi A.: Ne csak a mának, a holnapnak is főzzünk. Fenntarthatóság a vendéglátásban. 8. KÖT Szimpózium, BGE KVIK, Budapest, 2016. október 28.
  • Lugasi A., Papp A., Bárány B., Magyar N.: Táplálkozási felmérés vegetáriánus felnőttek körében. A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése, 2019. október 3-5., Székesfehérvár
  • Lugasi A.: Egészséges és fenntartható táplálkozás – Fókuszban a vendéglátás. „Fenntartható táplálkozás” MDOSZ XXI. Szakmai Konferencia, Budapest, 2019. szeptember 28.
  • Lugasi A.: Fenntartható és egészséges táplálkozás – Fókuszban a vendéglátás. X. Nemzetközi Turizmus Konferencia: Multidiszciplinaritás a turizmusban. Győr, 2019. november 15.
  • Lugasi A.: “Fenntartható vendéglátás, mint valódi cél” Pályázz és nyerj! pályázat ünnepélyes díjkiosztó, 2018. január 11.
  • Lugasi A.: A párlatok szerepe az egészségmegőrzésben. „Hungarikumok: múltunk és jövőnk” I. Országos Pálinkakonferencia, Budapest, 2018. november 7.
  • Mohannad A.O., Papp A., Lugasi A., Sarkadi L.: Application of nutritional analysis software for comparison of nutritional value of traditional meals: Jordan and Hungary. A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése, 2019. október 3-5., Székesfehérvár
  • Papp A., Magyar N., Lugasi A.: Lifestyle and eating habits of self-defined ovo-lacto vegetarians, vegans, and omnivores. 3rdFoodConf, Budapest, November 29-December 1, 2018.
  • Papp A., Magyar N., Lugasi A.: Ovo-lakto vegetáriánus és vegán táplálkozású felnőttek életmódja és táplálkozási szokásai. A Magyar Táplálkozástudományi Társaság IX. PhD konferenciája, Budapest, 2019. január 24.
  • Papp A., Magyar N., Lugasi A.: Ovo-lakto vegetáriánus és vegán táplálkozású felnőttek életmódja és táplálkozási szokásai. Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése, Mezőkövesd, 2018. október 4-6.
  • Papp A., Magyar N., Lugasi A.: Vegetarian experience and eating habits of self-defined ovo-lacto vegetarians, vegans, and omnivores In: Legume consumers – Looking at legumes through the consumers’ eye: 2nd Continental Legume Innovation and Networking (LIN) Workshop in Budapest, 2018, szeptember 12., Book of abstracts, pp. 6-7., 2 p.
  • Somogyi Cs., Fenyvesi É.: Rejtett foglalkoztatás az egyetemi hallgatók körében. Selye János Egyetem. XI. Nemzetközi Tudományos Konferenciája, Komarno, 2019. szeptember 10-11.

Konferenciakiadványok

  • Bal D. (2019): Developing Environmental Ethics in Sustainable Tourism Development Regarding Levinasian Ideology: The Case of Turkey, In: Recai, Aydin (szerk.) MECAS VII Congress Program & abstract book: Contemporary Issues in Social Sciences, Sarajevo, Bosznia-Hercegovina: Dobra Knjiga, p. 83.
  • Boksai D., Erdélyi É.: Az élelmiszer-előállítás környezeti hatásainak vizsgálata és a fenntartható vásárlói magatartás, In: A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében.: Élelmiszertudomány szekció. Mosonmagyaróvár, 2010. pp. 1-6.
  • Boksai D., Pákolicz O., Erdélyi É.: Examples of how food production process could support the environment, In: Nikola Aleksic (szerk.) 16th International Eco-Conference, 7th Eco Conference on Safe Food: Climate and production of safe food. Ecological Movement of Novi Sad, 2012. pp. 297-305. (ISBN:978-86-83177-46-2)
  • Csete M., Erdélyi É.: Climate Change and sustainability, an integrated adaptation model – Hungarian Case Study, In: Environmental Protection of Urban and Suburban Settlements. 8th Eco-Conference. Novi Sad, 2009. pp. 169-176.
  • Csete M., Erdélyi É., Lőrincz S.: Sustainable tourism, and its meaning considering the Lake Tisza region development, In: The potential for ecotourism development of the Danube region: 4th International Conference Ecotourism. Novi Sad, 2012. pp. 1-9.
  • Csete M., Erdélyi É.: Local sustainability at Lake Tisza, living under changing climate, In: Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar (szerk.), 51st Georgikon Scientific Conference, 154 p. Keszthely, 2009. pp. 162-169. (ISBN:978-963-9639-34-8)
  • Erdélyi É., Csete M.: Tourism in sustainable rural development, a case study of local adaptation, In: Nikola Aleksic (szerk.) Proceedings of XII International Eco-Conference: Environmental Protection of Urban and Suburban Settlements. Ecological Movement of Novi Sad, 2011. pp. 121-129. (ISBN:978-86-83177-44-8) 
  • Erdélyi É., Pákolicz O., Boksai D.: Élelmiszertermékek környezetterhelésének mérőszáma és annak érzékenysége az életciklus elemeire, In: Herdon Miklós, Szilágyi Róbert (szerk.), Agricultural Informatics 2012 Conference / Agrárinformatika 2012 Konferencia: Innovatív információtechnológiák az agrárgazdaságban: Konferencia kiadvány. 200 p. Debrecen, Magyar Agrárinformatikai Szövetség, 2012. pp. 133-142. (ISBN:978-615-5094-08-8)
  • Erdélyi É., Turcsán A.: Is wine production a challenge for Eger region in the future climate? In: Nikola Aleksic (szerk.) XX International Eco-Conference Safe food: Proceedings. 286 p. Novi Sad, 2016. pp. 189-195. (ISBN:9788683177516)
  • Erdélyi É.: Thinking of Production while Dealing with Climate Change, Efforts of Taiwan and Hungary, pp. 256-277. In: Vándor János, Beke Judit (szerk.) The Current Issues of Economic and Social Integration in Hungary and Taiwan: Proceedings of the scientific conference of Budapest Business School University of Applied Sciences 22-23 February 2016. 287 p. (ISBN:9786155607712)
  • Erdélyi É., Losó V.: Steps towards carbon footprint, and its reduction – focusing on frozen products, In: K., Moustakas; M., Loizidou (szerk.) Proceedings of the 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Herakleion, Görögország : Hellenic Mediterranean University, (2019) pp. 1-2., 2 p.
  • Erdélyi É.: Carbon dioxide emission, possibilities of reducing it in the food chain, In: 2nd International Conference ADAPTtoCLIMATE (2019) pp. 1-2., 2 p.
  • Erdélyi É., Asadov I.: EFFECTS ON BACKPACKER TOURISM ON SUSTAINABILITY, In: Nikola, Aleksić – XIII ENVIRONMENTAL PROTECTION OF URBAN AND SUBURBAN SETTLEMENTS, Novi Sad, Szerbia : Ecological Movement of Novi Sad, (2019) pp. 283-291., 9 p.
  • Erdélyi É., Gaukhar C.: TRAVEL MOTIVATION FACTORS OF THE TOURISTS FROM DEVELOPING CENTRAL ASIAN COUNTRIES, In: Nikola, Aleksić – XIII ENVIRONMENTAL PROTECTION OF URBAN AND SUBURBAN SETTLEMENTS
    Novi Sad, Szerbia : Ecological Movement of Novi Sad, (2019) pp. 274-282., 9 p.
  • Fenyvesi É.: A korrupció mérhetősége. In: Hamar Farkas (szerk.) Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok – 4. kötet: A BGF KVIK KÖT tanulmánykötete, 2014/4. pp. 21-33.
  • Fenyvesi É.: Korrupció, amiért beszélnünk kell róla… In: Hamar Farkas (szerk.) Multidiszciplináris kihívások – sokszínű válaszok. BGF KVIK KÖT tanulmánykötete, 2012/1. pp. 9-17.
  • Fenyvesi É.: Mi van a borítékban: kenőpénz vagy hálapénz? In: Ferencz Árpád (szerk.) Erdei Ferenc VI. Tudományos Konferencia: Válságkezelés a tudomány eszközeivel. Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, 2011. pp. 220-225.
  • Fenyvesi É.: Az ezerarcú korrupció. In: Hamar Farkas (szerk.) Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok. BGF KVIK KÖT tanulmánykötete, 2013/1. pp. 17-27.
  • Hámori A.: A család és a munkavállaló védelmének alkotmányjogi összefüggése az Alkotmánybíróság határozatainak tükrében, In: Multidiszciplináris kihívások – sokszínű válaszok (Szimpóziumkötet, szerk. Hamar Farkas), Budapesti Gazdasági Főiskola, Budapest, 2012, (170; ISBN 978 963 7159 32 9), 50-56.
  • Hámori A.: Bevezetés a fogyasztók etikai és jogi védelmébe, In: Multidiszciplináris kihívások, Sokszínű válaszok (Szerk. Hamar Farkas–Hámori Antal), Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Budapest, 2015, pp. 6-16., 11 p. (ISBN: 978-963-7159-38-1)
  • Hámori A.: „Merre tovább – gazdaság és társadalom?” Vendéglátás-etika („realitás és esély”), In: Merre tovább? Gazdaság és társadalom, realitás és esély, 10. Tudományos konferenciasorozat a Magyar Tudomány Ünnepe tiszteletére, 2010. november 4-5., Budapest, Budapesti Gazdasági Főiskola, 9. (CD; ISBN: 978-963-7159-41-1; ISSN: 1558-8401)
  • Hámori A.: Útkeresések és növekedési lehetőségek a gazdaságban (etikai és jogi aspektusok), In: Változó világ: társadalmi és gazdasági útkeresés, Szerk. Beszteri Béla–Majoros Pál, Veszprém, 2012, MTA VEAB–Budapesti Gazdasági Főiskola–Széchenyi István Egyetem–Pannon Egyetem, (442; MTA Veszprémi Területi Bizottsága Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottsága által 2012. május 18-án, Győrben rendezett tudományos konferencia előadásai) 287-292. (ISBN: 978-963-7159-44-2)
  • Hanusz Á., Szalók Cs.: Funkcióvesztett falvak, gyökerét vesztett falusi turizmus, In: Szalók Csilla–Petykó Csilla (szerk.) Változások és kihívások a turizmusban (tanulmánykötet), Budapest, Budapesti Gazdasági Egyetem, pp. 36-47., 12 p. (2017)
  • Harnos N., Erdélyi É.: Sustainable wheat production in a changing climate. In: Veisz O. (szerk.) Climate Change: Challanges and Opportunities in Agriculture: AGRISAFE Final Conference, 484 p., Martonvásár: Agricultural Research Institute of the Hungarian Academy of Science, 2011. pp. 402-405. (ISBN:978-963-8351-37-1)
  • Karakasné Morvay K.: Food waste management in luxury hotels – best practices, In: K. Moustakas; M. Loizidou (szerk.) Proceedings of the 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Herakleion, Görögország, Hellenic Mediterranean University, (2019) pp. 1-2., 2 p.
  • Kurgyis Zs., Fenyvesi É.: Főiskolai hallgatók véleménye a korrupcióról. In: Szabóné Erdélyi É. (szerk.). A hallgatói tudományos műhelyekben létrejött kutatási eredmények: Tanulmánykötet BGF KVIK. 90 p. Budapesti Gazdasági Főiskola, 2014. pp. 48-53.
  • Ladányi M., Erdélyi É., Szenteleki K.: The increase of the risk in Hungarian vine production due to climate change, In: C. Parker, S. Skerratt, C. Park, J. Shields (szerk.) EFITA / WCCA 2007, 6th Biennial Conference of the European Federation for Technology in Agriculture, Food and the Environment: CD-ROM Proceedings. Caledonian University,. Konferencia helye, ideje: Glasgow, Egyesült Királyság / Skócia, 2007.07.02-2007.07.05. Glasgow: University of Glasgow, 2007. Paper CD-ROM.
  • Lovasné Avató J.: Step by step with the carbon footprint: how important sustainability is in catering? (in (International Conference on Sustainable Economy and Agriculture Kaposvár University Kaposvár 2019. pp.441-448)
  • Petykó Cs.: Tudatos turizmus kutatási eredményei. Magyar-Svájci Turizmus Továbbképző Intézet Alapítvány, Turizmus és gasztronómia a Kárpát-medencében. Nemzetközi konferencia, 2019. október 24.
  • Petz K., Turcsán A., Erdélyi É.: Changing climate affects agro-ecosystem sevices, a positive example in Hungary, In: Nikola Aleksic (szerk.) 16th International Eco-Conference, 7th Eco Conference on Safe Food: Climate and production of safe food. Ecological Movement of Novi Sad, 2012. pp. 63-71. (ISBN:978-86-83177-46-2)
  • Pomucz A. B., Csete M., Erdélyi É.: Lake Balaton in the focus of sustainable thinking In: The potential for ecotourism development of the Danube region: 4th International Conference Ecotourism. Novi Sad, 2012. pp. 10-19.
  • Somogyi Cs., Fenyvesi É. (2019): Rejtett foglalkoztatás az egyetemi hallgatók körében. Selye János Egyetem. XI. Nemzetközi Tudományos Konferenciája, Komárno (megjelenés alatt)
  • Szalók Cs.: Fenntartható fejlődés a vidék turizmusában. Magyar-Svájci Turizmus Továbbképző Intézet Alapítvány, Turizmus és gasztronómia a Kárpát-medencében. Nemzetközi konferencia, 2019. október 24.
  • Thi Thanh Nga, N., Erdélyi É., Formádi K.: Investigation on Responsible Tourism Tour in Budapest, Hungary pp. 141-150, 10 p. In: S. Syngellakis; U. Probstl-Haider; F. Pineda (Ed.) Sustainable Tourism VIII, Southampton, Witpress, 2018. 279 p.
  • Nguyen Thi Thanh Nga, Erdélyi É., Formádi K. (2018): Investigation on Responsible Tourism Tour in Budapest, Hungary, 8th International Conference on Sustainable Tourism Bécs, Ausztria, pp. 169-177., 9 p.
  • Turcsán A., Erdélyi É., Werners S.: Éghajlatváltozás, és alkalmazkodási stratégiák keresése a szőlőtermesztésben: egy új módszer bemutatása, Adaptációs “turning point” – hogy is nevezzelek? In: Hamar Farkas (szerk.) Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok: a BGF KVIK KÖT tanulmánykötete 112 p. Budapest, 2014. pp. 94-101. (ISBN:978-963-7159-67-1)
  • Turcsán A., Erdélyi É.: Modelling the Effects of Climate Change on Wine Production for Kunság Region In: Nikola Aleksic (szerk.) Safe Food. Novi Sad, Ecological Movement of Novi Sad, 2014. pp. 49-56. (ISBN:9788683177479)
  • Turcsán A., Erdélyi É.: Red pepper and bulb vegetables under changing climate in Hungary In: Nikola Aleksic (szerk.) 16th International Eco-Conference, 7th Eco Conference on Safe Food: Climate and production of safe food, Ecological Movement of Novi Sad, 2012. pp. 53-61. (ISBN:978-86-83177-46-2)

Tudományos közlemények

  • Bal D., Erdélyi É.: Recognising the New Trends in the Decision Process of Tourism Consumers, In: Vágány, Judit (szerk.) Tehetségek a tudomány láthatárán, Budapest, Magyarország : Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, (2019) pp. 4-21., 18 p.
  • Bal D., Erdélyi É. (2020): Understanding the relationship between push and pull travel motivations and destination brand image, In: Modern Management Tools and Economy of Tourism Sector in Present Era, 4th international thematic monograph (Bevanda V., Štetić S, eds.), Association of Economists and Managers of the Balkans, Belgrade, Ohrid Faculty of Tourism and Hospitality, Skripta international, Belgrade, ISBN 978-86-80194-29-5, pp. 155-169.
  • Debreceni, J., Fekete-Frojimovics, Zs. (2019): A környezetbarát címkék ismerete és értékelése turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatók körében. Tér-Gazdaság-Ember. In press
  • Erdélyi É., Boksai D. (2019): How can CO2 emission be reduced during food production? In: Palocz-Andresen, M.; Szalay, D.; Gosztom, A.; Sípos, L.; Taligás, T (szerk.) International Climate Protection, Cham, Svájc: Springer International Publishing, pp. 283-292., 10 p.
  • Erdélyi É., Lovasné Avató J., Jakuschné Kocsis T.: A new trend in Education and Research at Budapest Business School: Green catering
    GEORGIKON FOR AGRICULTURE: A MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCES 23 : 2 pp. 16-30., 15 p. (2019)
  • Erdélyi É., Jakuschné Kocsis T., Lovasné Avató J.: Az élelmiszeripari termékek környezeti hatásai és számszerűsítésük nehézségei, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 65. : 4. pp. 2728-2738. , 11 p. (2019)
  • Erdélyi É., Jakuschné Kocsis T., Lovasné Avató J. (2019): Environmental impact of food products and difficulties in quantifying them, Journal of Food Investigation 65: 4 pp. 2740-2747., 8 p.
  • Erdélyi É., Karakasné Morvay K: (2019): Az élelmiszerhulladék alakulásának elemzése egy szállodacsoport példáján keresztül, In: Albert Tóth a.; Happ É.; Printz-Markó E.; Kupi M.; Török N. (szerk) „Multidiszciplinaritás a turizmusban” X. Nemzetközi Turizmus Konferencia Tanulmánykötet. Győr, Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, pp. 244-261.
  • Erdélyi É. (2018): Food wastage – problem, and some solutions, 22th International Eco-conference® 10th Eco-Conference on Safe food, Novi Sad, Serbia pp. 121-128.
  • Fekete-Frojimovics Zs., Lenkovics B., Magyarné Horváth K., Jakuschné Kocsis T., Lugasi A (2018): Study of basic taste recognition among the tourism and catering management students of the Budapest Business School, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 64: 2 pp. 2030-2035., 6 p.
  • Fekete-Frojimovics Zs., Lenkovics B., Magyarné Horváth K., Jakuschné Kocsis T., Lugasi A. (2018): Alapíz-felismerő képesség vizsgálata a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatóinak körében, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 64: 2 pp. 2015-2028., 14 p. (2018)
  • Fenyvesi É., Kurgyis Zs.: Mindennapi korrupció – avagy: hogyan gondolkodnak a fiatalok a korrupcióról? Agora: A BGF KVIFK Kulturális – Tudományos Folyóirata, 11. (2014) pp. 21-36. 2014.
  • Fenyvesi É., Somogyi Cs.: Kényszer vagy esély a nappalis hallgatók megnövekedett munkavállalási aránya. In: Vágány Judit (szerk.): Tehetségek a tudomány láthatárán. Budapesti Gazdasági Egyetem, KVIK (2019), Budapest, pp. 80-97.
  • Fenyvesi É., Vágány J. (2019): A rejtett gazdaság néhány területének szisztematikus szakirodalmi áttekintése. Leadva 2019. március végén a Közgazdasági Szemlének (lektorálás alatt)
  • Hámori A.: A felszolgálási díj és a fogyasztók védelme, in Közjogi Szemle 9. (2016/3.) 49-58.
  • Jakuschné Kocsis T., Erdélyi É., Lovasné Avató J.: Élelmiszerfogyasztás – Klímaváltozás – Kapcsolódási pontok, Lépések a fenntarthatóság felé, Klímavédelem és klímaadaptáció, 23. Évfolyam 4. szám (74.), KÖVET Egyesület, 2018. pp. 16-17.
  • Karakasné Morvay K.: Az élelmiszerpazarlás jelentősége és minimalizálási lehetőségei a szállodaiparban. JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 12:(4) pp. 233-245. (2017)
  • Karakasné Morvay K. (2019): Az élelmiszer pazarlás jelentősége és minimalizálási lehetőségei a szállodaiparban. Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok – a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézetének folyóirata, XII. évfolyam, 4. szám, 219-233.
  • Karakasné Morvay K., Barcsay V.: How Sustainability Meets Luxury in Hotel Events, In: Marton Zs., Németh K., Péter E. (szerk.) III. Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia Tanulmánykötete, Nagykanizsa, Magyarország : Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz, (2019) pp. 267-278., 12 p.
  • Karakasné Morvay K.: Food Waste Management, In: E. Ineson, M. Hong Tai Yap, V. Nita (szerk.) International Case Studies for Hospitality, Tourism and Event Management Students and Trainees, Iasi, Románia : Editura Tehnopress, (2019) pp. 63-68., 6 p.
  • Karakasné Morvay K., Erdélyi É. (2020): Az élelmiszer, mint veszélyes hulladék, In: Marton, Zsuzsanna; Németh, Kornél; Pelesz, Pelbárt; Péter, Erzsébet (szerk.) IV. TURIZMUS ÉS BIZTONSÁG NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA TANULMÁNYKÖTET, Nagykanizsa, Magyarország: Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz, pp. 220-231.
  • Karakas Morvay K. (2020): Prevention of Food Waste from Buffet Service. In: Elizabeth, Ineson; Matthew, Hong Tai Yap; Valentin, Nita (szerk.) International Case Studies for Hospitality, Tourism and Event Management Students and Trainees. Iasi, Románia: Editura Tehnopress, pp.
  • Kisiangani R. I., Erdélyi É. (2020): Climate friendly urban tourism, Case of Hungary, In: Modern Management Tools and Economy of Tourism Sector in Present Era, 4th international thematic monograph (Bevanda V., Štetić S, eds.), Association of Economists and Managers of the Balkans, Belgrade, Ohrid Faculty of Tourism and Hospitality, Skripta international, Belgrade, ISBN 978-86-80194-29-5, pp. 587-603.
  • Kemény K., Karakasné Morvay K. (2020): A fenntartható megoldások iránti kereslet és kínálat változása a rendezvényszervezésben, In: Marton, Zsuzsanna; Németh, Kornél; Pelesz, Pelbárt; Péter, Erzsébet (szerk.) IV. TURIZMUS ÉS BIZTONSÁG NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA TANULMÁNYKÖTET, Nagykanizsa, Magyarország: Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz, pp. 232-240.
  • Kormányos A., Fenyvesi É. (2019): A budapesti vallási alapú (kóser és halal) vendéglátóhelyek jellemzői Leadva 2019. január DETUROPE folyóiratnak (az elsőkörös lektorálás megtörtént)
  • Lugasi A., Papp A.: Finom, egészséges és népszerű: Gasztronómiai kihívások gyermek- és fiatalkorban, In: Antal E., Pilling R. (szerk.) A magyar gyermekek és fiatalok életmódja: táplálkozás, testmozgás és lélek – Fehér Könyv a TÉT Platform Egyesület kutatásainak adatai alapján, TÉT Platform Egyesület, Budapest (2018) pp. 70-73., 4 p.
  • Nguyen Thi Thanh Nga, Erdélyi É., Formádi K. (2018): Investigation on Responsible Tourism Tour in Budapest, Hungary pp. 141-150, 10 p. In: S, Syngellakis; U, Probstl-Haider; F, Pineda (szerk.) Sustainable Tourism VIII, Southampton, UK, Witpress, 279. p.
  • Pákolicz O., Boksai D., Erdélyi É.: Az innováció a környezettudatos vásárlás szolgálatában, ECONOMICA (Szolnok) 5:(2. különszám) pp. 71-79. 2012.
  • Papp A., Lugasi A.: Fenntarthatóság a vendéglátásban. ÚJ DIÉTA: A Magyar Dietetikusok Lapja (2001-) 27:(2-3) pp. 19-22. 2018.
  • Szalók Cs., Holczerné Szentirmai Á., Probáld Á., Kovácsné Székely I., Kővári I.: A Balaton-régió települései turisztikai fejlettségének vizsgálata a turisztikai komplex mutató (TKM) segítségével, Prosperitas 4:2., pp. 81-110., 30 p. (2017)

Szakdolgozatok, TDK-, OTDK-dolgozatok, hallgatói előadások

  • Bal D.: Developing Environmental Ethics in Sustainable Tourism Development Regarding Levinasian Ideology: The Case of Turkey, In: Recai, Aydin (szerk.) MECAS VII Congress Program & abstract book : Contemporary Issues in Social Sciences, Sarajevo, Bosznia-Hercegovina : Dobra Knjiga, (2019) p. 83.
  • Barcsay V.: Critical analysis of the relation between sustainability and luxury in the event management of Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, 2019 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Csarnai A.: Az élelmiszerpazarlás csökkentési lehetőségei egy németországi ötcsillagos szálloda room service részlegén, 2019 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Fadi A.: Food waste management, the best practices of Accor Hotels in Hungary (témavezető: Szabóné Erdélyi Éva)
  • Kisiangani R. I.: Climate friendly urban tourism in Hungary (témavezető: Szabóné Erdélyi Éva)
  • Le Lan P.: Analysing food waste in the tourism sector in Budapest, Hungary, 2017 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Nagy A.: Az élelmiszer-kilométer lehetséges szerepe a vendéglátásban (témavezető: Szabóné Erdélyi Éva)
  • Rácz K.: Analyzing food waste through a sample of a restaurant, 2018 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Safarcsik N. (BA-szakdolgozat): Élelmiszer pazarlás csökkentés lehetőségei a hazai kiskereskedelemben (témavezető: Erdélyi É.), nívódíj, azonos témában előadás a Tehetségekkel a Fenntarthatóságért program keretében (BGE, 2018. október 5-6.).
  • Somogyi Cs. (TDK-dolgozat): Feketén vagy fehéren? A hallgatók foglalkoztatásának jellemzői (témavezető: Fenyvesi É.), 3. helyezés (2018)
  • Szabó A. (TDK dolgozat): Az élelmiszerpazarlás és az étkezési szokások összefüggésének vizsgálata a szakképzésben tanulók körében (Témavezető: Karakasné Morvay K.) Különdíj
  • Tajmanov V.: Az élelmiszerpazarlás csökkentési lehetőségeinek vizsgálata egy ötcsillagos szállodában, 2019 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Tamásy A.: Az élelmiszerpazarlás kritikus pontjainak vizsgálata egy budapesti, ötcsillagos szállodában, 2018 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Thi Thanh Nga, N. (MA-szakdolgozat): Investigation on Responsible Tourism Tour in Budapest, Hungary (témavezető: Erdélyi É., Formádi K.), azonos témában előadás nemzetközi konferencián (Bécs, 2018. május 2-4.)
  • Vámos L.: Analysis of attitude regarding food losses among Budapest boutique hotel employees and possibilities of awareness raising, 2018 (témavezető: Karakasné Morvay K.)
  • Várfalvi Y.: Implications of Food Waste Management in Luxury Hotels: A Case Study of InterContinental Budapest, 2019 (témavezető: Karakasné Morvay K.)