Nemzetközi ifjúsági konferencia fenntarthatóság témakörben

Environmental Ethics & Human Values across Cultures

2019. április 8-án második alkalommal rendezték meg a Külkereskedelmi Karon az International Scientific Conference on Sustainability, Environmental Ethics & Human Values across Cultures 2019 elnevezésű konferenciát, melyen kilencvenhat előadással jelentkeztek közel harminc különböző ország tizenegy intézményből a hallgatók.

Karunkat kilenc hallgató képviselte, akik a Víz, hulladékgazdálkodás és fenntarthatóság, a Turizmus és kultúra és az Energia és fenntarthatóság szekciók egyikében mutatták be előadásukat. A kutatási eredményeket bemutató tanulmányok hamarosan megjelennek.

Minden szekcióban szerepelt szenior előadó is, közülük három dr. Erdélyi Éva kutatásvezető, a tudományos bizottság tagjának meghívására érkezett, fenntarthatóságban együttműködő partnereinktől: dr. Horváth Levente, a Magyar Telekom fenntarthatósági szakértője, Szalmáné dr. Csete Mária, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszék egyetemi docense és Besenyei Mónika, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Intézet programvezetője, akik a szekciók munkáját is segítették. A hallgatók mentoroktatókkal dolgoztak, többen a MITO Klub kutatóműhely keretében, és a SZIE Tájépítészet és Tájökológia Doktori Iskola Alkalmazott kutatásmódszertan angol nyelvű kurzusa keretében is készültek doktoranduszok a konferenciára Erdélyi Éva oktatóval.

Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.