Tehetségekkel a fenntarthatóságért program 2.

A Tehetségekkel a Fenntarthatóságért Program 2. keretében a téma iránt érdeklődő szakkollégiumista és MITO Klub tehetségeinkkel Zalaegerszegre látogattunk. A program a GKZ érdeklődő hallgatóival közösen, május 3-5-én zajlott, oktatók és vendégelőadók bevonásával.

Először Dr. Alföldi Zoltán előadását hallgathattuk meg a bioetikáról, majd ezután Oletics Zoltán avatta be a résztvevőket a néhány eltérő magyarországi megye klímastratégiájába, ezt követően egy időgazdálkodási tréningen vehettünk részt Zsupanekné Dr. Palányi Ildikó vezetésével, és együtt elemeztük Dr. Jármai Erzsébet és Dr. Tóth Zsuzsanna vitaindítója után az oktatói és hallgatói motivációt a fenntarthatóság tükrében.

A második napon Balázsné Dr. Lendvai Marietta segítségével brandépítés, személyes brand témakörben vehettek részt a jelenlévők interaktív tréningen és Dr. Konrád Krisztina A világ energiafelhasználása múltban és jelenben című előadásán. A délután Nagypáliban zajlott, megcsodáltuk a biofalu törekvéseit és eredményeit az energiafelhasználás csökkentésének terén.

A harmadik napon pedig útközben Budapestre Fehérvárcsurgón keresztül vezetett az út. Megtekintettük a hagyomány és megújulás jegyében a Károlyi-kastélyt és beszélgettünk el a vendéglátás és turizmus fejlesztésről a fenntarthatóság jegyében.

A háromnapos program és műhelymunka, ismeretbővítés mellett és interaktivitásának köszönhetően lehetőséget biztosított kutatási témák megvitatására is.

Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.