A Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ oktató kutatói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a BGE KVIK hallgatói szakdolgozatukat fenntarthatósággal kapcsolatos témában is írhassák – a jövőbe tekintve, mégis felelősen gondolkodva a máról. Végzett hallgatóink tudományosan közelítették meg a környezetterhelés, élelmiszerpazarlás-csökkentés, szemléletformálás, valamint az innováció- és fenntarthatóságistratégia-elemzéssel kapcsolatos témákat, a jó gyakorlatok megosztására és a gyakorlati hasznosításra is hangsúlyt fektetve.
A turizmus-vendéglátás szak vendéglátás és szálloda szakirányon a magyar és angol képzésben is születtek ilyen dolgozatok Karakasné dr. Morvay Klára témavezetésével, melyek névsorban a következők:
- Hoang Vy Quynh Anh: Food waste management at breakfast buffet – Case of The Ritz-Carlton Budapest Hotel
- Kabai Fruzsina: Az élelmiszerhulladék-gazdálkodás bemutatása a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában
- Kállai Alexa: Különböző alapellátást nyújtó szállodák élelmiszerpazarlásának vizsgálata
- Nguyen Thi My Linh: Factors cause food waste in Executive Lounge at the Ritz-Carlton Budapest
A közgazdásztanár mesterképzési szak levelező tagozatán pedig a vendéglátás-idegenforgalmi szakterületen Vári Sándor hallgató Karakasné dr. Morvay Klára témavezető segítéségével A középiskolai tanulók szemléletformálásának lehetősége az élelmiszerpazarlás témájában címmel írt szakdolgozatot.
A turizmus-vendéglátás alapszak idegenforgalom és szálloda szakirányon Erdélyi Éva témavezetésével az alábbi témákban szakdolgoztak végzős hallgatóink:
- Csiszár Benjámin: A főváros és térsége ökoturisztikai vonzerőinek bemutatása
- Gerstner Katalin: A fenntarthatóság vizsgálata a magyarországi kis fesztiválokon – a Bánkitó Fesztivál és a Gyüttment Fesztivál példáján keresztül
- Nagy Benedek Miklós: Magyarországi fesztiválpiac helyzete és a piacra kerülés esélyei
A turizmus-menedzsment mesterképzésen pedig turisztikai stratégiai tervezés specializáción angol nyelven Erdélyi Éva témavezetésével Kisiangani Rodgers Isaac: Climate-Friendly Urban Tourism, The Case of Hungary, valamint a vendéglátás-menedzsment specializáción Ali Fadi: Sustainability Management in Hotels, Focusing on Food Waste Management – Case Study on Accor Hotels, Hungary címmel írtak szakdolgozatot végzős hallgatóink.