Az élelmiszerhulladék csökkentésének fontosságára és kezelésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet konferenciákon kutató oktatóink

A Turizmus és Biztonság nevet viselő nemzetközi tudományos konferenciát idén is Zalakaroson rendezték. A konferencia célja, hogy a legújabb hazai és nemzetközi eredményeket a szakértő közönség számára hozzáférhetővé tegye, és teret adjon a szakmában dolgozó szakemberek és kutatók kapcsolatteremtéséhez. A különböző területekről érkezett szakemberek a környezeti nevelés, a digitális marketing és az éghajlatváltozás hatásaira való reagálásról is megosztották legújabb tapasztalataikat. A turizmus aktuális kérdései, fenntartható turizmus szekcióban a karunkon zajló kutatásokat több előadás képviselte, Karakasné Morvay Klára és Erdélyi Éva előadásának címe, Az élelmiszer mint veszélyes hulladék. A konferencián több hallgató is részt vett.

November 15-én a Széchenyi István Egyetem Győrben rendezte meg a X. Nemzetközi Turizmus Konferenciát, Multidiszciplinaritás a turizmusban címmel. A Gasztronómia Szekcióban a témát képviselve mutatták be eredményeiket Dr. Erdélyi Éva és Karakasné dr. Morvay Klára docensek, Az élelmiszerhulladék alakulásának elemzése egy szállodacsoport példáján keresztül címmel.

A LOGISZTIKA – INFORMATIKA – MENEDZSMENT című nemzetközi tudományos konferenciát december 5-6-án rendezték Zalaegerszegen, az egyetem új Innovációs és Tudásközpontjában.  A rendezvény egyik plenáris előadását Dr. Erdélyi Éva kutatásvezető tartotta What can we see and do as a restaurant manager if we put on the glasses of sustainability? címmel. Bemutatta a Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központban végzett kutatások témáit, és néhány legfrissebb eredményt. Felhívta a figyelmet a fenntarthatósági szempontokra, a nehézségekre és lehetőségekre, a példamutató jó gyakorlatokra.

Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.