Bal Damla kutatóhallgatónk tartott előadást fenntartható turizmus témában nemzetközi társadalomtudományi konferencián

2019. szeptember 10-én rendezték Budapesten a Seventh International Mediterranean Social Sciences nemzetközi konferenciát, amelyen Bal Damla kutatóhallgatónk és témavezetője, Dr. Erdélyi Éva is jelen volt, egyedüli résztvevőként Magyarországról.

A konferencia Közgazdaságtan/Menedzsment szekciójában Bal Damla turizmusmenedzsment szakos, Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatónk tartott érdekes előadást An Ethical Approach to Sustainable Tourism: The Dialectic of The Self and The Other in the Philosophy of Emmanuel Levinas címmel. Felhívta a figyelmet az etika szerepére a környezeti kérdésekben, a mai kor kihívásaival összhangba hozható Emmanuel Levinas múlt századi francia filozófus tanai nyomán. A fenntartható turizmus fejlődésével és fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban ezt az értékrendet vizsgálta. Előadásában egy török esettanulmányról is hallhattunk.

A konferencia nyitó előadását a szervezők felkérésére Dr. Erdélyi Éva kutatásvezetőnk tartotta, Transition – from Talents to Academic Life címmel. Bemutatta a magyar felsőoktatási rendszert, a kutatás fontosságáról is beszélt, emellett összegezte a mai kor kihívásait, amelyek a vizsgált témákat ösztönzik. Kiemelten beszélt a tehetséggondozás szervezett és önszerveződő formáiról, a hallgatók és oktatók műhelymunka keretében létrejövő gyümölcsöző együttműködéséről, és az utánpótlásnevelés lehetőségeiről, saját tapasztalatairól.

Oktatónk később a Társadalomtudomány/Oktatás szekciót vezette és bemutatta a Tehetségek – Érdeklődés – Sikeresség nevű kutatócsoport legújabb eredményeit Motivation and Expectations of Students for Advanced Study Programs at Budapest Business School címmel. A Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ tevékenységébe folyamatosan csatlakoznak be érdeklődő hallgatók, amit érdekes témakínálattal a jövőben is ösztönözni és segíteni kívánunk.

Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.