Eddig nem vizsgálták teljeskörűen a vendéglátás és turizmus fenntarthatóságát

Ausztrál kutatók kíváncsiak voltak, milyen oldalról és milyen módon vizsgálták eddig a vendéglátó- és turisztikai szektort fenntarthatóság szempontjából. 1991 és 2015 között 76 darab használható tanulmányt találtak a témában, melyek döntő többsége (69 tanulmány) elsősorban az ökológiai fenntarthatóság szempontjai szerint vizsgálta a területet. A fenntarthatóság azonban gazdasági, ökonómiai, egészségügyi területeket is magában foglal a környezeti mellett. A szerzők felhívják a figyelmet arra, hogy a jövőben holisztikus szemlélettel érdemes közelíteni a fenntarthatóság kérdéséhez, hogy minél komplexebb képet kapjunk. Mindenesetre a téma fontosságát mutatja, hogy 2006-tól kezdve egyre több cikk jelenik meg a kérdéskörrel kapcsolatban.

Forrás: Freya Higgins-Desbiolles, Emily Moskwa & Gayathri Wijesinghe (2019) How sustainable is sustainable hospitality research? A review of sustainable restaurant literature from 1991 to 2015, Current Issues in Tourism, 22:13, 1551-1580, DOI: 10.1080/13683500.2017.1383368

Kategória: Nemzetközi tudományos hírek | A közvetlen link.