A Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ kutatói az ADAPTtoCLIMATE és a HERAKLION2019 konferencián

Június 26-29-én, Kréta szigetén Görögországban, az 500 résztvevő feletti 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management konferencián mutatják be eredményeiket Karakasné dr. Morvay Klára (Vendéglátás Tanszék) és dr. Erdélyi Éva (MITO) kutatóink, Food waste management in luxury hotels – best practices és Steps towards carbon footprint, and its reduction – focusing on frozen products címmel.

A konferencia témái között szerepelnek a megelőzés, az okostechnológiák, a bio-hulladék hasznosítása, hulladékmenedzsment innovatív eljárásai, a hulladék-energia, a termelés, fogyasztás, másodlagos felhasználás, körkörös gazdaság szerteágazó témakörei.

Ugyanitt a konferenciát megelőzően és annak bevezetőjeként június 24-25-én lesz egy másik rendezvény is, 2nd International Conference ADAPTtoCLIMATE címmel, amelyre dr. Erdélyi Éva Carbon dioxide emission, possibilities of reducing it in the food chain című anyagát előadásra fogadták el. Ezen a rendezvényen a témát tágabb perspektívából közelítik meg a kutatók, a különböző területen való alkalmazkodásra, annak mérésére, esettanulmányokra, modellezésre, döntési módszerekre, kockázatbecslésre, kibocsátáscsökkentésre fókuszálva.

A komplex program keretében doktoranduszok számára nyári iskolát is szerveznek. A konferencia záró programjaként pedig a Food4Feed Life project egyik mintaterületét tekinthetik meg a résztvevők, ahol a vendéglátásban keletkező élelmiszerhulladékot napenergia felhasználásával takarmányként hasznosítják, és Rethymnóban is lesz szakembertalálkozó körkörös gazdaság témában, három különböző alkalmazást bemutatva, a The application of circular economy in agriculture and livestock production program keretében.

A rendezvényen lehetőség nyílik kapcsolatépítésre és partnerkeresésre későbbi nemzetközi projektekhez.

Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.