Smart catering – evés ésszel vagy ész nélkül?

A Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ poszter formájában mutatkozott be a Debrecenben megrendezett, XIII. Táplálkozásmarketing Konferencián április 17-én.

 Az Evés ésszel vagy ész nélkül. Stratégiák a fogyasztók táplálkozási magatartásának befolyásolására vállalati és közösségi szinten mottó jegyében megrendezett eseményhez sok ponton kapcsolódik a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karon elindult kutatómunka. A fogyasztóknak és a vállalkozóknak egyaránt rengeteg információból kell kiszűrniük a számukra fontosakat. A táplálkozáshoz kapcsolódó tudományos eredmények az érintett gazdasági szereplők közül elsősorban a fogyasztók magatartását befolyásolják. Minél fiatalabb életkorban sajátítják el a helyes étkezési magatartást, az annál könnyebben válik a személyiség részévé, és annál kedvezőbb lesz hosszú távon az egyénre gyakorolt hatása. Milyen formában és csatornákon keresztül jussanak el az ehhez szükséges információk az érintettekhez? Melyik információ fontos, és melyik nem az egyes célközönségeknek? Összekapcsolhatók-e és mennyire a táplálkozás területén a különböző szempontok? Lehet-e egyszerre és mennyire valami egészséges, fenntartható, gazdaságos és szívesen fogyasztható? Számos kérdés, probléma, aminek megválaszolása fontos az ember, az emberiség, a Föld számára.

A Lovasné dr. Avató Judit és Hóka Ádám szerkesztette angol nyelvű poszter bemutatta a

  • kutatás eddig, a módszertan területén elért eredményeit,
  • felmerült problémák megoldásának jó gyakorlatát kiemelt cégek példáján keresztül,
  • továbbhaladási irányokat.
Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.