A fogyasztók hozzáállása a fenntartható és egészséges ételek jelöléséhez

Kínai kutatók 1255, honkongi étterembe járó felnőtt véleményét mérték fel az éttermi fogások fenntarthatósággal és egészséggel kapcsolatos jelöléséről. 

Az eredmények alapján az egészséggel kapcsolatos információk fontosabbnak bizonyulnak a fenntarthatóságiakkal szemben. A válaszadók nemtől függetlenül leginkább az alacsony zsír-, só-, kalória- és szénhidráttartalmú, valamint az egészségbarát konyhatechnikával készült a fogások jelölését tartották a leginkább kulcsfontosságúnak. Habár a honkongi étteremlátogatók között a fenntartható fogásokkal kapcsolatos jelölések bizonyultak a legkevésbé fontosnak, egyes felmérések szerint ez az amerikai és brit vendégek számára már sokkal inkább lényeges. A 2015-ös Nemzetközi Egészség és Wellnes-jelentés szerint a fenntartható ételeket és élelmiszereket a latin-amerikai és ázsiai, valamint a csendes-óceániai fogyasztók tartják a legfontosabbak.

Forrás: Ada Lo, Brian King & Murray Mackenzie (2017) Restaurant Customers’ Attitude toward Sustainability and Nutritional Menu Labels, Journal of Hospitality Marketing & Management, 26:8, 846-867, DOI: 10.1080/19368623.2017.1326865

Kategória: Nemzetközi tudományos hírek | A közvetlen link.