
Kínai kutatók 1255, honkongi étterembe járó felnőtt véleményét mérték fel az éttermi fogások fenntarthatósággal és egészséggel kapcsolatos jelöléséről.
Az eredmények alapján az egészséggel kapcsolatos információk fontosabbnak bizonyulnak a fenntarthatóságiakkal szemben. A válaszadók nemtől függetlenül leginkább az alacsony zsír-, só-, kalória- és szénhidráttartalmú, valamint az egészségbarát konyhatechnikával készült a fogások jelölését tartották a leginkább kulcsfontosságúnak. Habár a honkongi étteremlátogatók között a fenntartható fogásokkal kapcsolatos jelölések bizonyultak a legkevésbé fontosnak, egyes felmérések szerint ez az amerikai és brit vendégek számára már sokkal inkább lényeges. A 2015-ös Nemzetközi Egészség és Wellnes-jelentés szerint a fenntartható ételeket és élelmiszereket a latin-amerikai és ázsiai, valamint a csendes-óceániai fogyasztók tartják a legfontosabbak.
Forrás: Ada Lo, Brian King & Murray Mackenzie (2017) Restaurant Customers’ Attitude toward Sustainability and Nutritional Menu Labels, Journal of Hospitality Marketing & Management, 26:8, 846-867, DOI: 10.1080/19368623.2017.1326865