Hallgatói workshop a kutatásokról

Május 2-án, délelőtt a MITO Klub és dr. Erdélyi Éva szervezésében külföldi hallgatóinknak tartottunk workshopot a hallgatói tudományos tevékenységről, a bekapcsolódási lehetőségekről. Délután a magyar képzés hallgatóival folytattuk.

Az angol nyelvű délelőtti programon az OTDK-díjazott hallgató számolt be élményeiről és arról, hogyan kezdte el ezen alkotómunkát. A Fenntarthatósági Konferencián előadó hallgatók is elmondták tapasztalataikat. Élénk beszélgetés alakult ki az elképzelt témákról és további témaötletekről. Néhány példán keresztül végiggondoltuk, hogy hogyan érdemes szakirodalmat és adatokat gyűjteni, valamint elemezni. Örömmel tapasztaltuk, hogy a mai ifjúság tudatos, széles körben érdeklődik a fenntarthatósági témákról.

Délután a magyar képzések hallgatóival folytattuk a műhelymunkát. A tudományos tevékenység iránt érdeklődő hallgatók megismerkedhettek kutatási módszerekkel, azok használhatóságával, buktatókkal, előnyökkel. Ezt követte néhány hallgató beszámolója, akik a kari tudományos műhelyekben már részt vesznek, ÚNKP-kutatásuk kapcsán, vagy TDK-dolgozatot írtak, illetőleg OTDK-n szerepeltek. Elmondták eredményeiket és megmutatták az oda vezető utat. A program hasznosnak bizonyult, többen kedvet kaptak Tudományos Diákköri Konferencián való részvételhez, kerestek konzulens oktatót és elkezdtek kiválasztott témájukkal foglalkozni. Ezzel várhatóan a fenntarthatósággal kapcsolatos kutatási eredmények száma is nőni fog a jövőben.

Kategória: Hírek és események | A közvetlen link.